Tipy na doma

Thajská smažená rýže s hovězím masem a zeleninou

Pro ty co se na to cítí, Citro tipy pro kulinářské zážitky. Dobrou chuť…

Igredience:
1 polévková lžíce – Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička – Cukr krupice
1 ks Limetka
3 polévková lžíce – Olej rostlinný
2 polévková lžíce – Omáčka rybí
1 polévková lžíce – Omáčka sójová
1 kg Rýže dušená
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřové maso libové
Postup:
1) Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm cca 2 minuty zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme na kostičky pokrájené maso a za stálého míchání restujeme dohněda. Poté vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až se z nich vytvoří hrudky. Přidáme uvařenou rýži a důkladně ji obalíme ve směsi.
2) Přidáme rybí a sójovou omáčku, dochutíme cukrem a za stálého míchání ještě chvíli smažíme, až se směs prohřeje.
3) Hotovou rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami, doplníme měsíčky limetky a ihned podáváme.

KAŽDÝ MĚSÍC 4 NOVÉ TIPY Z TÝDENNÍHO MENU